Onkruid tiert welig op Merchtemse treinperrons

Wie in Merchtem regelmatig de trein neemt, kan er niet naast kijken. Het station geraakt meer en meer verloederd en het onkruid is stilaan de macht aan het overnemen. Het woekert rustig verder op de perrons en blijkbaar is de NMBS vergeten om hier eens een werknemer op af te sturen. Als dat toch nog gebeurt, mag die best een bosmaaier meebrengen want hoe verder men opstapt van het stationsgebouw hoe meer het onkruid bezit neemt van de opstapzone.

Op sommige plaatsen staan de planten –dit is geen bloemenweide – tot op kniehoogte. Gelukkig is het al lange tijd droog of anders waren er al reizigers geweest die met natte broekspijpen of benen de trein op moesten! Ook aan de overkant van het station staat het vuil langs de afsluiting bijna een meter hoog. Distels spuien hun zaad lustig in het rond en op het perron is het ook onkruid troef. Pesticiden mogen niet meer gebruikt worden maar dat mag toch geen reden zijn om de accommodatie zo te laten verkommeren?

In 2023 is het de bedoeling dat er op de perrons niet meer zou mogen gerookt worden maar dan is er ook in Merchtem nog werk aan de winkel. Het Merchtemse station zou bij de koplopers zijn in Vlaanderen wat betreft het aantal sigaerettenpeuken op de grond. En inderdaad, vooral in de buurt van de zitplaatsen en de fietsenstalling liggen er veel!

En het gebouw zelf? Waarom kan in Merchtem niet wat in Opwijk wel kan? Bij de buren is het station omgetuned tot een trendy eetzaak. Burgemeester Maarten Mast heeft geen weet van plannen bij de NMBS in die richting. “Verkopen is blijkbaar niet aan de orde en het gebouw open houden evenmin. Een vraag om er een buurtfeest te laten doorgaan kreeg een prijs van vierhonderd euro en een plaatsbeschrijving als antwoord.” Kortom, er is werk aan de winkel in het Merchtemse station! (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk