Gezondste Wandeling’ belicht thema ‘bevolkingsonderzoeken naar kanker’

Vanuit de gedachte ‘elke stap telt’ worden de inwoners aangespoord om Grimbergen zo vaak mogelijk te voet te verkennen. Met ‘De Gezondste Wandeling’ installeerde het bestuur alvast een doeltreffend instrument om van Grimbergen de gezonde gemeente te maken die het wil nastreven.

Intussen vind je De Gezondste Wandeling al ruim een jaar terug op afwisselende wandelroutes in Grimbergen. “En die wandelroutes zijn onze troef: ze leiden je van kapel naar kerk, van kasteel naar bos, terug in de tijd of mee naar de toekomst”, zegt schepen van Welzijn Jean-Paul Windelen (N-VA).

De Gezondste Wandeling is een initiatief van de Vlaamse Logo’s. Al 20 gemeenten in de regio proberen het uit. De interactieve wandeling bestaat uit 7 haltes die elk een QR-code bevatten. Scan de QR-code en luister naar geluidsfragmenten en leerrijke tips over één concreet thema, terwijl je verder wandelt. ”Thema’s die al aan bod kwamen, zijn onder meer een gezond binnenklimaat, het belang van beweging en recent nog tabak, alcohol en drugs. Om de drie maanden wijzigen thema en wandelroute.”

“De gezondheid van de Grimbergenaar ligt ons nauw aan het hart”, vult schepen van gezondheidsbeleid, Trui Olbrechts (CD&V), aan. “Met De Gezondste Wandeling proberen we onze inwoners op een interactieve manier aan te zetten tot beweging. De actuele gezondheidsthema’s die via QR-codes aan bod komen, bieden nuttige inzichten voor iedereen.”

Van 1 september tot eind november 2022 wordt het thema ‘bevolkingsonderzoeken naar kanker’ belicht. Een bevolkingsonderzoek is een systematisch screeningsaanbod richting een bevolkingsgroep met vooraf bepaalde gemeenschappelijke kenmerken. Zo’n screening naar kanker is waardevol om tijdig risico’s op te sporen, waardoor de kans op genezing vergroot.

Wandel en ontdek alle antwoorden op je vragen tijdens De Gezondste Wandeling, ditmaal langs het Parelpad. De wandeling van zo’n 5,5 km start aan de Charleroyhoeve.

Meer informatie vind je op www.grimbergen.be/de-gezondste-wandeling.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise