Bonte: “Pakketje energiebesparende maatregelen wordt voorbereid”

In Vilvoorde wordt een pakketje aan energiebesparende maatregelen voorbereid. Dat zegt burgemeester Hans Bonte (Vooruit).

“Het gaat dan over het mogelijk verlagen van de verwarming in publieke gebouwen, de aanpassing van de straatverlichting tot extra monitoring van verwarming en airco. Ook een zuinigheidsbeleid voor de eigen werking zoals het uitzetten van schermen en uittrekken oplaadstekkers komt aan bod net als een snellere verledding.”

Het college zal zich eerstdaags buigen over welke maatregelen precies. “Op basis van de energiefactuur van 2021 zal beslist worden waar het meeste winst te boeken valt. Voorlopig zitten we ongeveer aan een verdubbeling van de energiekosten ten opzichte van vorig jaar.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise