Bijna 100 sluikstorters betrapt op half jaar tijd

Tijdens de eerste 6 maanden van het jaar zijn er niet minder dan 97 sluikstorters op heterdaad betrapt in Meise. Dit is mogelijk dankzij de vele camera’s die Incovo inzet tegen sluikstorters. “De sluikstorters mogen een flinke GAS-boete en de gepeperde rekening voor de opruimingskosten in hun brievenbus verwachten”, aldus schepen van Leefmilieu Jonathan De Valck (N-VA).

Afvalintercommunale Incovo zet al jarenlang camera’s in om sluikstorters te betrappen. Ook in Meise worden de camera’s met succes ingezet. Tijdens de eerste 6 maanden van het jaar kon Incovo 97 sluikstorters betrappen in Meise, zowel via camera’s als via manuele controles in het gesluikstort afval. Daar stelt Incovo telkens een proces-verbaal van op.

De totale rekening – GAS-boete en opruimkosten – loopt vaak op tot 500 euro of meer. Van de 97 vaststellingen in Meise zijn er 24 gebeurd aan de glasbollen aan café Het Eiland in Oppem. “We gaan samen met de afvalintercommunale bekijken of we de glasbollen onder de grond kunnen steken. Dat zou minder aantrekkelijk moeten zijn voor sluikstorters”, aldus nog schepen De Valck.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise