Tal van verenigingen zetten schouders onder vierdaagse Kermis Teralfene

Na drie jaar zonder volwaardige Kermis Teralfene, staan de vele lokale verenigingen te springen om er opnieuw een topeditie van te maken. Voor het weekend van 2, 3, 4 en 5 september hebben ze dan ook een heel gevarieerd aanbod klaar.

Teralfene heeft een rijk verenigingsleven en al die verenigingen zetten maar wat graag hun schouders onder de jaarlijkse Kermis Teralfene. Die luidt telkens het einde van de zomer in en dat is dit jaar niet anders. Tijdens het weekend van 2, 3, 4 en 5 september kan je op en rond de kerk van Teralfene opnieuw heel wat activiteiten beleven.

Skippen Dam trekt het feestweekend op vrijdagavond op gang met Skippen Dam Disco, een gratis fuif voor jong en oud op de leukste discodeuntjes. Op zaterdag valt er vanaf 14 uur al vanalles te beleven. Zo opent GO! BS De Regenboog de poort van de speelplaats voor een speelgoedmarkt voor en door kinderen. Zot van Teralfene gooit vanaf 15 uur dan weer met sjakosjen met leuke prijzen naar de kinderen aan de pastorie en scouts Ter Alwina opent de Grill in Brazil met een cocktailbar en een barbecue. ‘s Avonds zijn er liveoptredens met onder meer Dansbaar, One Hit Wonders en BeatsByBowie.

Op zondag starten vanaf 14 uur de Zotsfeesten van Concertband Teralfene. De hele dag door kan je in het openluchtcafé genieten van optredens van muziekverenigingen maar ongetwijfeld kijken de meesten al uit naar de verkoop van de Zotskap 2022. De meest biedende krijgt namelijk het keramieken beeldje van dorpskunstenaar Patrick Van Craenenbroeck mee naar huis. Maandag organiseren De Dauwstappers en Spaarkas Teralfene een barbecue en gerrebolling aan café Natekes. Daar vindt ‘s avonds ook de sjakosjenworp plaats van Zot van Teralfene, de traditionele afsluiter van de kermis.

Op zaterdag en zondag kan je doorlopend ook passeren langs de fototentoonstelling van Retro Teralfene aan de pastorie en dat tussen 15 en 19 uur. En geen Kermis Teralfene zonder kermisattracties uiteraard. Deze zijn terug te vinden op het Kerkplein en zijn vier dagen doorlopend open. 

Topartikels editie Ninove-Dender