The White Owls begeesteren kerkplein

Het is ondertussen een vast item geworden dat er de eerste zondag van kermis gedanst wordt voor de Merchtemse kerk. The White Owls, een country line danceclub, zijn daar ondertussen vaste klant en de toeschouwers weten het te vinden. En te smaken ook want er troepte heel wat volk samen om de westernboots over de houten vloer te zien schuiven in symfonie met een witte hoedenzee.

Bijna dertig vrouwen, van alle leeftijden – er staat immers geen leeftijd op line dansen – etaleerden hun kunnen onder leiding van Karine Daelemans. Country of moderne muziek, The White Owls, vinden er wel dansje op. Al die choreografieën oefenen zij in op dinsdagavond in De Plataan te Merchtem.

Dat het eenvoudige dansjes zijn is maar schijn, de uitvoerders moeten er hun gedachten bijhouden en…tellen! “Dat is misschien ook waarom sommige mensen denken dat wij allemaal zo serieus zijn tijdens het dansen. Wees gerust, lach naar ons en je krijgt een glimlach terug. Linedansen is genieten!” aldus Karine Daelemans. (eb)

Karine Daelemans
Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk