Duo Seghers-Leys kampioen van Merchtem meetschieten

Een echte volkssport, anders kan je het meetschieten niet noemen. En er kwam volk op af om de zestien duo’s te zien gooien op de parking rechtover het Miereghemhof. Er werd vooral gelachen, gemeten en soms ook als een gevloekt. Stuivers vlogen naast, in, uit en over de bakken. Ex-burgemeester Eddie De Block, die luidspreker hanteerde, sprak zelfs van een internationaal tornooi!

Uiteindelijk waren het niet de favorieten Kris Buys en Johan De Bondt die de finale haalden van het tornooi ingericht door de mannen van 59. Twee leden van de organiserende club, Franky Van Hoof en Christiaan Van Ranst, wisten zich wel te plaatsen en troffen daar het gemengd duo Kristof Seghers en Shanna Leys. Dat laatste won het pleit. Brussegemnaar Seghers zegevierde eerder al in 2017 en vormde nu met zijn Assese medespeelster een sterke tandem. Beiden staan op de foto tussen de burgemeester en schepen De Valck.

Burgemeester Maarten Mast was aanwezig om de beker te overhandigen. Niki De Proft, uitbater van het Miereghemhof, en de mannen van 59, zorgden met de steun van de gemeente alweer voor een perfecte organisatie. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk