Gepeperde noen bij KWB

“Dat zijn leuke dingen voor de mens!” Het was er weeral boenk op bij de KWB en dat leverde een gepeperde middag op! Het is iedere keer uitkijken welke groente de leden mogen kweken in de aanloop naar de kermis.

Nu was de peper aan de beurt en ook daaraan werd een spel gekoppeld. Dat noemde: “Ne peiper in a gat.” De deelnemers moesten niet met ballen of pijlen naar de gaten in een bord gooien maar wel met een peper en dat bleek lastiger dan verwacht. Hilariteit tot en met, maar toch leverde dat bierkaarten op voor Steven Van De Casteele, Svenne Robberechts en Lies Kemels.

De gepeperde juryleden Frans Robberechts en Wouter Kemels controleerden ondertussen de vracht ingeleverde pepers. Dat was een bont allegaartje. Arne Schoukens leverde het langste exemplaar met 17,2 cm. De KWB-reward was voor Georges De Smedt en Norbert Kemels had prijs met een ode aan de peper. Walter Legroux triomfeerde met de dikste, Kim Jeuniaux had de pikantste en Alois en Rita De Smedt introduceerden de vrucht van de toekomst. Lies Kemels ten slotte won nog een tweede keer als sympathiekste peperteler! (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk