Pol en Maria zeventig jaar getrouwd!

Goud, diamant en briljant komt men vandaag al eens regelmatig tegen bij een huwelijksjubileum maar platina, dat is nog andere koek! Dat laatste staat voor een zeventig jaar getrouwd zijn en dat is wat Pol Feytens (°3/12/1925) en Maria Van Moeseke (°30/9/1928) uit Merchtem voor mekaar gebracht hebben. Zonder meer een geweldige prestatie en dat werd op de exacte datum van 5 juli al een eerste keer gevierd in het WZC Ter Stelten, waar beiden verblijven.

Pol en Maria zijn van Merchtem en erg gekend in de gemeente. Wie Pol zegt, zegt meteen voetbal met KHO Merchtem maar in dezelfde adem ook Heemkring Soetendaelle en kwis. Een wandelende encyclopedie, anders kan je hem niet noemen. Ook Maria was lid van Soetendaelle en de bloedgevers en ze startte ook de populaire cultuurkwis op. Organiseren zat haar in het bloed.

Zondag 10 juli werd het feestje nog een overgedaan met de kinderen Marleen en Frans en vijf kleinkinderen in Ter Stelten. Bovendien werden de jubilarissen door de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia getrakteerd op een serenade. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk