Tom Van Biesen speelde een etmaal kubb!

24 uur lang kubb spelen is niet meteen een Olympische sport en in de jongste editie het Guiness Book of Records hoef je het ook al niet te gaan zoeken want het staat er nog niet in. Maar daar komt verandering in want Opwijkenaar Tom Van Biesen (46) fikste het exploot door in het Hof ten Hemelryk een dag en nacht onafgebroken houten stokken te gooien naar houten blokken.

Tom, al twintig jaar leerkracht Nederlands en geschiedenis in de GTSM in Merchtem, wilde iets doen om de sport te promoten en in dezelfde beweging ook nog geld te verzamelen voor een goed doel. “Bij Guinness raadden ze me aan om er een duurrecord van de maken,” aldus Tom, die zowat zonder fysieke problemen de recordpoging doorstond.

“De 118 games die ik speelde vlogen voorbij. De verlichting, de zachte temperatuur en de ambiance tijdens de nacht waren geweldig en de tijd passeerde nog sneller dan tijdens de dag. Niet alleen het Opwijkse gemeentebestuur maar tal van vrienden, leerlingen en kubbspelers van andere clubs kwamen mij steunen en/of, meespelen. Ook mijn medemaats van het Pasar Actief Kubbteam steunden mij op alle mogelijke manieren. Iedereen overigens bedankt hiervoor!”

“Al de benodigde zaken werden overgemaakt aan de mensen van Guinness om het nieuwe record te officialiseren. Dat kan nog een tiental weken duren,” vervolgt Tom, die met zijn poging toch een drieduizend euro kan overmaken op de rekening van Kom op tegen Kanker. “En wat nu? Verder kubben zeker en als het kan nog wat meer en misschien op termijn eens naar de USA om ook daar het van origine Zweeds spelletje eens te gaan spelen.”(eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk