Dakappartement onbewoonbaar na uitslaande brand

In de Xavier Buissetstraat in Vilvoorde heeft zaterdag een uitslaande brand gewoed in een dakappartement boven snackbar Romy. Niemand raakte gewond maar de woonst is wel onbewoonbaar.

De brand ontstond rond 9.50 uur op het derde verdiep van het pand in de Vilvoordse stationsbuurt. Er sloegen meteen vlammen door het dakraam en er ontwikkelde zich een grote rookpluim die over heel de stad te zien was. Er was op dat moment niemand thuis. Vier bewoners van de twee andere verdiepen werden geëvacueerd maar niemand raakte gewond.

Het vuur was uiteindelijk snel geblust. Het appartement is onbewoonbaar. De bewoonster wordt opgevangen. De andere verdiepen liepen waterschade op maar zijn nog bewoonbaar. De brandweer bleef wel nog geruime tijd ter plekke uit voorzorg omdat het vuur nog bleef nasmeulen in de dakbedekking.

De Xavier Buissetstraat en het rondpunt aan het station werden gedurende de bluswerkzaamheden afgesloten door de politie. Volgens de eerste aanwijzingen zou het om een accidentele brand gaan.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise