Gemeente Merchtem koopt een terrein in Brussegem

De gemeente Merchtem is erg actief op de immobili√ęnmarkt en met de recente aankopen belooft het druk te worden op de gemeenteraad van 20 juni. Zo werden in Brussegem twee percelen (85,36 are) ter hoogte van de Brusselsesteenweg, aangekocht. De aankoopprijs hiervan bedraagt 904 816 euro. Overigens komt er geen padelveld op deze locatie, aangezien dit voor te veel overlast zou zorgen voor de buurt.

Burgemeester Maarten Mast: ‚ÄúAangezien de Vrije Basisschool Rinkeling uit haar voegen barst, kan de school op termijn verhuizen naar deze nieuwe locatie. Hierdoor zal deze school een volwaardige tweestroom kunnen uitbouwen of de capaciteit van het aantal leerlingen kunnen verdubbelen.‚ÄĚ

Op dit perceel zal ook een randparking gecre√ęerd worden voor de school, bussen van De Lijn, nabijgelegen horeca, buurtbewoners, ‚Ķ Tevens wordt er aandacht besteed aan de aanleg van een veilige oversteekplaats met een middeneiland ter hoogte van de school en sportclub Thermae Sports

‚ÄúHet bestaande recreatiegebied zal verplaatst worden naar de site Dooren. Het gemeentebestuur van Merchtem is momenteel bezig met de procedure voor het opmaken van een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) Sport. In het kader van kernversterking door het bundelen van gemeenschapsvoorzieningen, beoogt de gemeente een zuidoostelijke uitbreiding van ongeveer 10ha van het sportcomplex Dooren.‚ÄĚ (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk