De Gedreven Fietsers zijn op de afspraak

Er zijn tal van categorie√ęn waarin men de fietsers kan onderbrengen, maar moest er eentje bestaan van genietende fietsers, dan mogen De Gedreven Fietsers uit Merchtem zeker in die reeks gerangschikt worden. Elke maandagnamiddag zijn ze kort na de middag paraat op de parking aan het kerkhof voor hun wekelijkse rit. En van sporten krijg je honger en moet ook de innerlijke mens gespijsd worden, dus wordt er ook geregeld een etentje gekoppeld aan een wegrit. Traditioneel de eerste maandag van de maand.

Dat bonte geel-oranjekleurig peloton ‚Äď telkens bijna dertig personen sterk – ontstond uit de ondertussen ter ziele gegane Vrienden Senioren. Paul Dewit en Emma De Keersmaeker bleven niet bij de pakken zitten en bliezen de fietsgroep nieuw leven in. ‚ÄúWe fietsen van maart tot eind oktober,‚ÄĚ aldus Emma. ‚ÄúOok tijdens de wintermaanden blijven we contact houden en wordt er uiteraard ook nog een stukje gegeten.‚ÄĚ

En dan is er ook nog Dirk Vanderstappen, die als lid van de bende, zijn medevluchters regelmatig op een gadget of presentje trakteert. De Gedreven Fietsers, altijd fun! (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk