Centrum werd terras, goede weer zorgt voor klanten

Ook in Merchtem gingen zaterdag de terrassen van de horeca zaken weer open. De gemeente had zelfs een deel van het centrum afgesloten zodat de terrasjes van de horeca een deel van het openbaar domein konden inpalmen. Dat gebeurt voortaan elke vrijdag- en zaterdagavond en zondagnamiddag. Zaterdag was het weer nog een beetje pips maar zondagnamiddag werd het behoorlijk warm.

Ook elders in de gemeente was het terrasjesweer geblazen. In Peizegem konden de fietsers op Leirekensroute op zondagvoormiddag hun fiets aan de kant zetten om op het uitgebreide terras van Café Taxi van een welverdiende verfrissing te genieten. Lut Tilburgh van Café Leireken had van de lock down periode gebruik gemaakt om aan ‘zijnen infrastructuur’ te werken. Leireken beschikt nu over een groot overdekt terras dat door de gemeente werd gecontroleerd en goed gekeurd.

Onze reporter kon niet overal zijn op moederdag maar ook op andere plaatsen in de gemeente genoten de Merchtemnaren van een fris pintje of een lekker hapje bij onze plaatselijke horeca. Dat het deugd deed, hoeven wij u niet te zeggen.

De Varkensmarkt werd terrassenmarkt
Het nieuwe overdekte terras van Leireken
Pintje drinken in het centrum
Nog een pintje drinken in het centrum
Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk