Loslopende honden vertrappelen jonge plantjes op landbouwgronden

De gemeente Grimbergen vraagt om honden aan de leiband te houden. Vooral vanwege landbouwers kwamen de afgelopen weken verschillende meldingen binnen over jonge plantjes die op die manier vertrappeld werden.

“Honden die loslopen op landbouwgronden kunnen heel wat schade aanrichten. Zo vernielen ze de gewassen van de landbouwer. Vandaar willen we een oproep doen aan de baasjes om hun honden aan de leiband te houden”, legt schepen van land- en tuinbouw Yves Verberck (Vernieuwing) uit.

Honden zijn van harte welkom in de dorpskern, op veldwegen en in de natuur, maar enkel aan de leiband. Als dit niet het geval is kan een proces-verbaal opgesteld wordenl met een GAS-boete tot gevolg. Deze geldboete kan oplopen tot 350 euro.

Je kan ook naar de speciaal afgebakende hondenlosloopzones gaan. Deze vind je aan de Verbrande Brug in Grimbergen of in de Lindenlaan in Strombeek-Bever.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise