Paleisrevolutie in Open VLD Merchtem

Op de bestuursvergadering van Open VLD Merchtem kwam de rel rond Luc Asselman ter sprake. In een online vergadering van de GECORO, de gemeentelijke commissie ruimtelijke ordening, had hij een racistische opmerking gemaakt. Asselman nam daarop ontslag uit de GECORO. Maar daarmee was de kous nog niet af. Op de vergadering van het bestuur van Open VLD zou er nog een hartig woordje gepraat worden over de positie van Asselman binnen de partij.

Maar het was niet Asselman maar voorzitter Chantal Mostaert die in de vuurlinie kwam te liggen. Toen bleek dat haar standpunt – dat erg kritisch was voor Luc Asselman – weinig steun kreeg van de bestuursleden hield ze de eer aan zichzelf en nam ze ontslag als voorzitter van Open VLD Merchtem. Ironisch genoeg zou zij opgevolgd worden door de ondervoorzitter … Luc Asselman maar die kondigde al aan geen voorzitter te willen worden.

Onmiddellijk na het incident op de GECORO-vergadering had hij al ontslag genomen uit deze commissie. Open VLD Merchtem moet dus op zoek naar een nieuwe voorzitter. Lijst 1785 naar een nieuwe vertegenwoordiger in de GECORO.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk