Plannen nieuwe basisschool in Krokegem worden digitaal onthuld

Het gemeentebestuur van Asse gaat een nieuwe basisschool in Krokegem bouwen. Dit was al eerder bekend maar nu worden de concrete plannen ook voorgesteld. De gemeentelijke basisschool De Schatkist en De Springplank zijn momenteel gevestigd op 2 verschillende sites. ‘De Schatkist’ in de Mollestraat in het centrum van Asse en ‚ÄėDe Springplank‚Äô achter de kerkplein van Krokegem.

De gebouwen van de school in het centrum zijn al enige tijd in zeer slechte staat en daarom werd beslist de school te sluiten. De kinderen van het centrum zullen allemaal verhuizen naar naar de nieuwe school in Krokegem vanaf 1 september 2023.

De omgeving rond de school in Krokegem zal volledig worden herinrichting. Het kerkplein en de aanpalende speelzone aan de Chiro KKOS lokalen worden volledig heraangelegd. Op donderdag 22 april om 20.00 uur zal het gemeentebestuur de plannen toelichten tijdens een digitale online vergadering .Wil je graag deelnemen aan de online bijeenkomst op 22 april? Schrijf je in via nieuweschoolkrokegem@asse.be. Een link naar de meeting zal je worden doorgestuurd.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk