CAW tijdelijk verhuisd naar voormalig ziekenhuis door verbouwing

CAW Halle-Vilvoorde is sinds 2 april tijdelijk verhuisd naar het voormalig Van Helmontziekenhuis. Het pand op de Nowélei in het hartje van Vilvoorde wordt namelijk de komende 1,5 jaar grondig verbouwd.

De ambulante werkingen voor jongeren (JAC) en voor volwassenen van CAW Halle-Vilvoorde hebben al sinds 1999 hun vaste stek in de Nowélei. Doordat het gebouw pal in het centrum ligt, vinden de mensen makkelijk hun weg naar daar en blijft de drempel laag om letterlijk de stap naar hulpverlening te zetten. Daarom besloot CAW het voormalige RTT-pand in 2019 te kopen.

“Er is echter een grondige verbouwing nodig, want het gebouw is afgeleefd en de bijgebouwen aan de achterkant staan zelfs op instorten”, zegt Karen Elskens van CAW. “Bovendien is het personeelsbestand in de vestiging Vilvoorde op enkele jaren tijd verdubbeld, dus de huidige oppervlakte is te klein voor alle werknemers.”

Het gebouw zal helemaal gestript worden om te voldoen aan de Vlaamse kwaliteitseisen inzake energieverbruik, toegankelijkheid en brandveiligheid. “In de bijgebouwen achteraan zullen volwaardige ruimtes gecreëerd worden met een keuken, die ook kan dienst doen als vergaderruimte, en twee bureel- en/of gespreksruimtes. Bovenop de achterbouw komt een terras. De ruimtes in de kelder zullen bijkomend in gebruik genomen worden en omgebouwd worden tot vergaderzalen, extra gesprekslokalen en sanitaire ruimtes.”

De volwassenen- en jongerenwerking van vestiging Vilvoorde zal tijdens de verbouwingen tijdelijk moeten verhuizen. Het CAW krijgt de eerste verdieping in het voormalig Van Helmontziekenhuis in de Vaartstraat ter beschikking van het Sociaal Huis van de stad Vilvoorde. Sociaal Huis en CAW organiseren in datzelfde gebouw ook al de winteropvang.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise