Merchtem ontvangt 2.560 euro voor ‘Babbelbad’

De gemeente Merchtem organiseert een ‘babbelbad’ voor een 20-tal kinderen met een taalachterstand uit het eerste, tweede en derde leerjaar van de lagere school. Tijdens de laatste week van de zomervakantie worden deze kinderen voor de start van het nieuwe schooljaar in een ‘Nederlands bad’ ondergedompeld.

Vrijwilligers met een pedagogische achtergrond en de nodige ervaring met lesgeven aan anderstalige kinderen organiseren gedurende vier hele dagen taallessen, afgewisseld met sport en spel. Extra ondersteuning kan, indien nodig, geboden worden door vzw ‘de Rand’. Voor het project werken de diensten vrije tijd, integratie en Huis van het Kind samen met de Merchtemse lagere scholen, de sociale dienst en Merchtem Multicultureel.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk