Voortvluchtige Merchtemnaar aangehouden

Gisteravond werd in het Spaanse Torremolinos de 37-jarig Kevin De Cooman opgepakt. De Cooman was het land ontvlucht nadat hij door het Hof van Beroep in Brussel was veroordeeld tot 15 jaar cel voor doodslag op Frederik Heyvaert.

De feiten gebeurden op 25 maart 2015. Na een fuif bleeft Frederik Heyvaert in Merchtem bij De Cooman logeren. Die haalde een pistool boven. Het schot dat afging trof Fredrik Heyvert in het hoofd. Volgens Sven Mary, advocaat van De Cooman, was het fatale schot ongewild. Maar de rechtbank oordeelde er anders over. De Cooman werd veroordeeld tot 10 jaar cel voor doodslag.

Hij ging in beroep maar kreeg in beroep een hogere straf: 15 jaar. Een cassagievezoek werd verworpen. De Cooman, die op dat nog op vrije voeten liep, nam de benen om aan zijn celstraf te ontsnappen. De Cooman kwam op de lijst van meest gezochte misdadigers en werd dus gisteren in Torremolinos ingerekend door een Spaans FAST-team.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk