‘Warmste Radio’ in woonzorgcentrum Hingeheem

Vandaag start in het Assese woonzorgcentrum Hingeheem ‘De Warmste Radio’. Nog tot en met zondag 22 december presenteren twee ergotherapeuten Lotte Smet en Sarah Eerdekens vanuit de cafetaria van het woonzorgcentrum een vijf dagen durende radioshow. “We maakten een programma op maat van onze bewoners, maar ook hun familie, vrienden en andere Assenaren zijn welkom tijdens De Warmste Radio. We presenteren vanuit de cafetaria maar via de intercom zal de radio in elke kamer gehoord kunnen worden.”

De twee dames draaien elke dag non-stop plaatjes tussen 8 en 18 uur. Iedereen kan via de ingang langs de Tuinwijk een plaatje komen aanvragen want per plaatje gaat er vijftig cent naar een goed doel. Dagelijks komt er ook heel wat bezoek in hun radiostudio. Op woensdag 18 december is er om 14 uur ‘Dialectofoon’ met Lode Pletinckx en Frans Goossens. Vanaf 18 uur start er een veiling met leuke items van bekende Vlamingen. Donderdag 19 december krijgen ze moppentapper Ward op bezoek, is er gymnastiek met Regine en zijn er massages voor het goede doel. Vanaf 15 uur is er een heuse afterwork met een optreden van Marble Sounds.

Vrijdag, de laatste dag voor de kerstvakantie, komen kinderen kerstwensen voorlezen en is er om 14.30 uur een kersteucharistieviering. ‘s Avonds staat er vanaf 20 uur een heuse comedyavond op het programma met topper Nigel Williams en Gery La Boule.  Zaterdagnamiddag schudt dj Rudy de dansbenen van de aanwezigen los.

Ook op zondag 22 december, de laatste dag, is er nog vanalles te doen. Om 10 uur is er een aperitiefconcert en tijdens de namiddag brengt de kerstman een bezoek. Vanaf 14.30 uur is er het slotoptreden van Bump terwijl de aanwezigen kunnen genieten van glühwein, pannenkoeken en chocolademelk.

De opbrengst van het evenement gaat naar de vzw Hopperank. Het volledige programma is terug te vinden op www.facebook.com/dewarmsteradio.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk