De Sint staat klaar

Officieel komt Sinterklaas pas in de nacht van 5 en 6 december langs om de brave kindertjes te verwennen met snoep en speelgoed. Maar in Peizegem kwam hij een paar dagen vroeger om nu al kennis te maken met al die brave rakkers en hun ouders. Het was gezellig druk rond de kerststal in de Nieuwbaan. Na de doortocht van de Sint worden de beelden van de kerststal geplaatst, kwestie van de traditionele orde te respecteren.

Bedrijvig Boskant had alle ouders (en ook wel grootouders) met kleine kindjes uitgenodigd om bij de Sint langs te komen. Die kwam aangereden in een oude huifkar en was vergezeld van twee zwarte pieten op stelten. De Sint nam zijn tijd om de kinderen (‚Äúer zijn geen stoute kinderen in Peizegem‚ÄĚ) te begroeten, tekeningen in ontvangst te nemen en zakjes snoep uit te delen. Er werd gedanst en gezongen en de Sint trok welgezind naar een volgende bestemming. Afspraak op 6 december. Vergeet je schoen niet te zetten.

Klik op de foto’s voor een groter beeld

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk