Zaaltje Hamme heropent op 1 februari

Er is hard gewerkt om de gemeentelijke feestzaal in Hamme volledig op te frissen. Maar in februari kan het opnieuw in gebruik genomen worden. Het zaaltje in Hamme is meer dan 100 jaar oud en was echt wel aan een opfrisbeurt toe. Bovendien is het het meest gegeerde gemeentelijk zaaltje voor allerhande kleine feestjes als communiefeesten of babyborrels.

Nadat een aannemer een nieuw, geïsoleerd dak had geplaatst gingen de werklieden van de technische dienst aan de slag o.m. om het vals plafond eruit te halen en de muren – met de nodige fantasie – gedeeltelijk te bepleisteren. Er kwam ook een nieuw laagje verft en een nieuwe keuken. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan o.m. de verwarming en de binnenafwerking.

“De totale kostprijs bedraagt 150.000 euro,” zegt schepen van Hamme David De Valck, “zonder de uren van ons personeel te rekenen. Maar we beschikken binnenkort dus over een totaal gerenoveerd, mooi en erg praktisch zaaltje. Het is enkel nog even wachten op de vernieuwing van het sanitair”.

In het voorste deel, het voormalige ‘woonhuis’, huist jeugdhuis Hauska en is er ook een vergaderzaaltje. Oorspronkelijk werden de gebouwen gebruikt als schoollokalen. In 1975 sloot het schooltje omdat er te weinig leerlingen waren. Het zaaltje kreeg dan de functie van sportzaal, later parochiezaal en tenslotte gemeentelijke feestzaal.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk