101 Boerderijen met klasse

De jongste generatie landbouwers hebben van de landbouw een moderne, ecologisch gerichte bedrijfssector gemaakt. Een sector die niet alleen met landbouw en voeding bezig is maar die ook oog heeft voor het imago van de sector. Zelf-pluk, boerenmarkten, boerderijwinkels, … hebben de korte keten versterkt en trekken hoe langer hoe meer bewuste consumenten.

De bedrijven hebben ook de contacten met kinderen en volwassenen versterkt via bedrijfsbezoeken, klasbezoeken, kinderfeestjes, vakantiekampen en nog meer initiatieven in die zin. De provincie Vlaams-Brabant coördineert een groot deel van die activiteiten via ‘Boeren met Klasse’. Onlangs werd zelfs de kaap van  deelnemende bedrijven overschreden.

De bedrijven die aansluiten bij Boeren met Klasse, zetten hun deuren open voor bezoeken van groepen volwassenen of schoolgaande kinderen en jongeren. Onder hen ook heel wat bedrijven uit onze Goeiedag regio. Bij de zeven nieuwkomers van vorig jaar vinden we o.m. Fruitbedrijf Vermeir Joris uit de Hofweg 8 in Opwijk.

Maar er zijn heel wat meer bedrijven uit onze regio die bezoekers ontvangen om hen dichter bij de natuur en de productie van voedsel te brengen. Vorig jaar waren er ruim 180.000 bezoekers die een kijkje achter de schermen kwamen nemen.

Wij sommen de bedrijven voor onze regio even voor u op:

In Asse kan je terecht in het Hof ter Vrijlegem (Boven Vrijlegem), Van den Eynde-De Kinder (Koereit), Guy en Koen Vertongen (Oude Dendermondsebaan)  en het Hof van PIemont (Isidoor Crockaertstraat).

In Grimbergen kan je een bezoekje brengen aan het Nekkerhof (Roostbaan 28), vzw Den Diepen Boomgaard (Rijkenhoekstraat) en de Steenberghoeve (Steenstraat).

In Meise is er de De Klepper CSA in de Klepperstraat.

MERCHTEM KoeweidehofIn Merchtem zijn er niet minder dan zeven land- en tuinbouwbedrijven die de deuren openen voor groepen: het Torenhof (Brussegemkerkstraat), Magnus LV (Mollemstraat), ’t Hof van Ossel (Osselstraat), De Potaerdehoeve (Strijdlandstraat), ’t Stappeshof (Weyenberg), ‘t Koeweidehof (Koeweidestraat) en Vaste Plantenkwekerij Bruckeveld (Breestraeten)

In Opwijk is er de nieuwkomer Fruitbedrijf Vermeir Joris in de Hofweg.

In Vilvoorde ten slotte is er Herboristje Helianthus in de Brembosstraat.

Een volledig lijst met adressen en met specificatie van de activiteiten van elk deelnemend bedrijf vind je op

https://www.vlaamsbrabant.be/binaries/BMK_2019_bezoekboerderijen_Halle-Vilvoorde_SiteV1_toegankelijk_tcm5-94329.pdf

Twee bedrijven in Merchtem (Potaerdehoeve en Koeweidehof ) organiseren vakantiekampen. In deze bedrijven plus ’t Stappeshof kan je ook kinderfeestjes houden.

Topartikels bij Goeiedag.be