Voetbaloverzicht: Voorsprong KFC Meise A slinkt

In derde amateurklasse A zijn HO Wolvertem Merchtem en Pepingen-Halle A 2019 gestart met een zes op zes. HOWM won zondag met 2-3 van Zelzate en neemt afstand van de degradatiezone. Pepingen-Halle A versloeg Wetteren met 2-0 en wordt derde.

In eerste provinciale bleef VK Liedekerke A steken op een 0-0 gelijkspel tegen Aarschot en ziet de top drie verder uitlopen. KSC Grimbergen blijft in hetzelfde bedje ziek. Blauwwit ging met 3-1 onderuit op het veld van Hoeilaart en zakt verder weg in de stand. FC Borght-Humbeek A kwam dit weekend niet in actie en blijft geparkeerd op de 14de plaats.

Ruime zege KFC Strombeek

De motor van KFC Meise A sputtert al een tijdje. Tegen BOKA United A kwam de leider in tweede provinciale B 1-0 voor via Van Belle maar kort voor tijd maakten de bezoekers vanop de stip gelijk. In de stand nadert KFC Strombeek, dat met 1-4 won op het veld van Asse-Zellik A, tot op één punt. Onderaan verloor SK Oetingen met 2-0 van Leeuw A en blijft allerlaatste.

Mazenzele-Opwijk A met moeite

In derde C won Mazenzele-Opwijk A moeizaam van Steenokkerzeel. De titelfavoriet kwam verrassend 0-1 achter maar boog in de tweede helft de scheve situatie om. Kobbegem wordt na de 3-2 zege tegen Boskant Peizegem zesde. Boskant blijft voorlaatste. Asse-Ter-Heide A maakte het Elewijt A knap lastig maar kon de vroege 0-1 achterstand niet meer uitwissen.

Topartikels bij Goeiedag.be