800 bezoekers voor Expo-tentoonstelling

Gezellig, de kerstmarkt rond de kerk van Ossel. Een hapje, een drankje, een geschenkje kopen … alles wat een kerstmarkt nodig heeft om succesvol te zijn was aanwezig. Maar er was meer. Traditiegetrouw werd in de kerk een tentoonstelling georganiseerd. Een tentoonstelling die dicht bij de mensen staat. Deze keer over Expo ’58, precies 60 jaar geleden.

Zo’n 800 bezoekers  kwamen er over de kerkvloer. Niet minder dan 550 verschillende foto’s en voorwerpen gaven een goed beeld van wat de wereldtentoonstelling op de Heizelvlakte bieden had. Om 18.30 ging de ‘kerstballenworp’ van start. Burgemeester Maarten Mast en de organisatoren van de kerstmarkt wierpen ‘namaak kerstballen’ in het publiek. Uiteraard was er een mooie prijs te winnen. De grijpgrage menigte was heel talrijk. Voor herhaling vatbaar dus.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk