Burgemeester zoekt alternatief voor Bpost

Uittredend burgemeester Eddie De Block heeft het gehad met Bpost. Honderden klachten, verschillende brieven naar Bpost, … het zet allemaal geen zoden aan de dijk. De Block is het spuugzat dat sommige zendingen met een week vertraging toekomen en dat het postkantoor te pas en te onpas gesloten is. “Ik ga voor de gemeente alle mogelijke alternatieven opzoeken. Ik weet wel dat ik binnenkort geen burgemeester meer ben maar ik ben er van overtuigd dat ook het volgende bestuur blij zou zijn met een alternatief voor Bpost. De service is beneden alle maat en klachtenbrieven blijven onbeantwoord”.

De druppel die de (post)emmer van de burgemeester deed overlopen is het plan van Bpost om het aantal rode postbussen aanzienlijk te verkleinen In Halle-Vilvoorde wordt bijna een kwart van de rode bussen weggehaald. In Merchtem zouden er vier postbussen verdwijnen. “Dat gebeurt vooral in wijken waar nogal wat bejaarde personen wonen. Die zijn vaak niet mobiel genoeg om hun brieven in het centrum op de bus te komen doen,” zegt De Block. Omdat de gemeente aan de particulieren zelf geen alternatieven kan aanbieden, gaat de gemeente dus onderzoeken of zij voor haar eigen zendingen geen alternatief kan vinden, bijvoorbeeld bij Post NL.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk