Nieuwe schepenen officieel voorgesteld

 

In Grimbergen is de nieuwe, al veelbesproken, meerderheid van Open Vld, N-VA en Vernieuwing officieel voorgesteld. Ook de schepenen en verdeling van de bevoegdheden werd bekendgemaakt.

Zoals al eerder aangekondigd wordt Chris Selleslagh (Open Vld) burgemeester en Philip Roosen (N-VA) eerste schepen. Hij krijgt de bevoegdheden mobliteit, cultuur en dierenwelzijn. Tweede schepen Bart Laeremans (Vernieuwing) neemt onder meer ruimtelijke ordening, wonen, en Vlaams karakter voor zijn rekening.

Karlijne Van Bree (Vernieuwing) wordt bevoegd voor onderwijs, toerisme en erfgoed en Tom Gaudaen (Open Vld) voor jeugd, sport en internationale betrekkingen. Schepen voor Leefmilieu wordt Eric Nagels (Vernieuwing). Hij wordt na drie jaar opgevolgd door Christian Donneux (Open Vld).

Schepen voor financiën en feestelijkheden wordt William De Boeck (Open Vld). Hij wordt na drie jaar opgevolgd door Eric Nagels (Vernieuwing) die dus halverwege de legislatuur van bevoegdheden switcht.

Schepen voor welzijn, digitalisering en communicatie wordt Anne Laure Mouligneaux (N-VA). Martine De Coppel (Vernieuwing) wordt voorzitter van de gemeenteraad.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise