Merchtem kermis (17-26 augustus) wordt weer een feest

Het is een hoogtepunt in het leven van de meeste Merchtemnaren, hun vrienden en familieleden: de jaarlijkse kermis met een waslijst aan initiatieven en evenementen, zowel sportieve als muzikale. Het begint al op vrijdag 17 augustus met de 24ste corrida en (kinder)jogging georganiseerd door KWB. Vanaf 17.30 uur aan de sporthal. Zaterdag is er de voorstelling van Mer-Ale door Geuzeneuze en het openingsconcert door de Kon. Harmonie St-Cecilia.

Zondag start de KWB-kermis al om 10 uur op het parochieplein. Om 12 uur is er het muzikaal aperitief door de Kon. Muziekvereniging Concordia. Op de Varkensmarkt is er de Kids Disco Show om 16 uur en een optreden van coverband Bump om 21 uur. Om 17 uur is er een opteden van de White Owl Linedancers aan de kerk. TrashBdeatz en The Real Music Band houden wandelconcerten.

Maandag gaat het wat rustiger aan met petanque, kaarten en darts op het Parochieplein. Sportief gezien is er het Merchtems Wielerkampioenschap. Voor de muziekliefhebbers is er een optreden van The Bounce Big Band op het kerkplein.

ME BumpJaarmarkt

Dinsdag is traditioneel de drukste dag van de kermisweek met de grote jaarmarkt met 20.000 euro prijzengeld. Bij die gelegenheid stellen de Oud-Soldaten van Merchtem hun museum in het August De Boeckhuis open. Om 11 uur is er een optreden van Antoon de Traktortroubadour op de Reedijk. Om 20 uur spelen Demi Sec en DUK de pannen van het dak op het Parohieplein.

Woensdag is er de traditionele feestmarkt met o.m. een fietsenverkoop op de Varkensmarkt. Donderdag staat in het teken van Stoofstraatkermis met het Merchtems kampioenschap vogelpik en optredens van Dries XL en De Nieuwe Martelaren.  Om 19.30 is er een gratis oefenwedstrijd Hoger Op Wolvertem Merchtem tegen KSK Ternat.

Vrijdag is een wat rustiger dag met een wielerwedstrijd om 18 uur en heel wat te eten en te drinken bij o.m. Alice, Geuzeneuze, de Geckobar op de Varkensmarkt, Café Vélo pop-up bar, de Kafana, JH Ifiginea, Café Karrewiel en Café Fame X3.

De Bouchées

ME De BOuchéesOok zaterdag begint rustig met het Viskampioenschap van Mercthem in het OCMW-park. Om 20 uur gaat de muziek op de Varkensmarkt van start met De Bouchées, Cookies And Cream en DJ Joost. Zondag worden de luidere beats vervangen door gevarieerde muziek van de Merchtemse (en Opwijkse) muziekverenigingen. Vanaf 14 uur op de Varkensmarkt. Om 20 uur wordt de kermisweek afgesloten met de traditionele houten ballekensworp van op het balkon van het gemeentehuis.

Daarna is het tijd voor platte rust en kunnen de schoolkinderen al beginnen denken aan het kaften van boeken en kleven van naametiketten. Toch moeten zij dit jaar pas op 3 september naar school, na een lange, warme en deugddoende vakantie

Grote foto : het Jaarmarktcomité

Kleine foto’s: (1) Bump (2) De Bouchées met Andy Peelman (Buurtpolitie), Willy Herremans (Buurtpolitie) en Merchtemnaar Matthias Van Molle.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk