Water spoelt gat in wegdek in Zellik

Een gat in de waterleiding zorgde zaterdagmorgen voor een grondverzakking in de Van Malderenstraat in Zellik. Door het onderspoelen van het wegdek ontstond een zinkgat met zo’n twee meter diameter. De Van Malderenstraat en de Drie Koningenlaan werden afgesloten voor het verkeer en een aantal buurtbewoners geëvacueerd wegens mogelijk instortingsgevaar.

Kort na de middag was het ergste leed geleden en konden een aantal bewoners naar hun woning terugkeren. Enkel de bewoners van twee flats in de Van Malderenstraat nr. 4 moesten meer geduld hebben. Er waren immers scheuren vastgesteld in de gevel van het gebouw en er moest eerst een stabiliteitsonderzoek uitgevoerd worden.

Het waterlek werd gedicht maar maandag zal het lek opnieuw bekeken worden en grondig gerepareerd. Dan zal ook het wegdek hersteld worden. Voorlopig blijft de Van Malderenstraat ter hoogte van het zinkgat gesloten voor het verkeer.

 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk