Drie burgemeesters openen tentoonstelling

De tentoonstelling van de Heemkring over de gemeenteraadsverkiezingen in Merchtem werd officieel geopend in aanwezigheid van niet één, niet twee maar drie burgemeesters. Naast huidig burgemeester Eddie De Block waren ook Luc Van Weyenberg en Hubert Jegers naar het August De Boeckhuis gekomen.

ME TENTO HEEMKRING 3 ME TENTOO HEEMKRING 2De tentoonstelling biedt een weelde aan verkiezingsdrukwerk (affiches, folders, krantjes, …) die een verhelderende blik werpen op de gemeenteraadsverkiezingen sinds de 19de eeuw.

Na het inleidend woordje van Eddie De Block schoven de vele genodigden langs de tafels en panelen, mekaar druk wijzend op een foto of een vlugschrift van deze of gene kandidaat of partij. Op de bovenverdieping was zelfs een heus stemhokje uit een ver verleden geïnstalleerd, inclusief het rode potlood waarmee nog gestemd moest worden.

Op jaarmarktdag kan je vanaf 9 uur terecht in het August De Boeckhuis. Op aanvraag kunnen socio-culturele verenigingen tot 14 september 2018 de tentoonstelling bezoeken (max. 25 personen per bezoek). Contactpersoon voor afspraken: cultuurfunctionaris Guido Breckx 052/38.12.06  of cultuur@merchtem.be.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk