Verkeersborden op weg naar school opgepoetst

In het vooruitzicht van het nieuwe schooljaar inspecteerde JOOP de routes naar school. “Op die manier willen wij ons steentje bijdragen aan een veiliger Opwijk”, zeggen CD&V-jongeren Jasper Baeyens, Sarah Van der Straeten, Aafke Van Mulders, Natalie De Coninck en Liesbeth Vervloet.

Het vijftal poetste de bevuilde verkeersborden in de buurt van elke Opwijkse school. “Goed zichtbare, reglementaire verkeersborden dienen niet enkel voor een veilig verkeer, maar ze zorgen ook voor een mooi straatbeeld.”

“Bij het poetsen stelden we vast dat heel wat verkeersborden los hangen. Andere zijn dan weer sterk vervaagd van kleur en kunnen het best vervangen worden. De oversteekplaatsen aan alle Opwijkse scholen zouden ook beter in de verf gezet moeten worden zodat het echt opvalt dat je je in een schoolomgeving bevindt. Een uniforme aanpak voor elke school zou hier aangewezen zijn.”

Joop pleit voorts voor een vrijwilligersvergoeding voor alle gemachtigde opzichters. Momenteel is dat niet zo.

JOOP ijvert ten slotte voor meer politiecontroles op de snelheid en de veiligheid. Leirekensroute wordt door vele schoolgaande kinderen gebruikt. Maar er rijden nog al te vaak brommers en scooters, die er niet thuishoren en de veiligheid op dit wandel- en fietspad in het gedrang brengen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk