Schepen krijgt reus cadeau

Je heb vrienden die je een flesje wijn schenken maar je hebt ook ander vrienden. Schepen David De Valck kreeg van zijn makker Ricardo Pieters een iets groter cadeau: zijn evenbeeld op reuzenformaat. Niet minder dan 3,8 meter hoog.

De Valck: “Meer dan een jaar geleden had Ricardo mij al gezegd dat hij ‘met de keus’ voor mij iets speciaals zou doen. Een paar weken geleden kwam hij dan voor de pinnen met mijn hoofd in piepschuim. Dat is toch ongelooflijk dat iemand dat – geheel op eigen initiatief – voor mij wil doen”.  (lees verder onder de foto)

ME DAVID REUSRicardo (24) was vroeger nog bij een carnaval groep in het Aalsterse. Hij heeft er veel vrienden aan over gehouden. Eén van die vrienden was bereid om het hoofd van David uit piepschuim te snijden. Met een andere makker laste Ricardo een ijzeren lichaam dat volledig op wieltjes staat. “Ons ma en onze pa zorgden voor de kleren,” lacht Ricardo. Ook hier werd met zorg gewerkt want ook de schepensjerp is aanwezig.

De vraag is nu natuurlijk: wat gaat er met de reus gebeuren? “Wij gaan daar mee rondrijden natuurlijk,” zegt Ricardo, “dinsdag met de jaarmarkt al, ten minste als ik congé kan krijgen want ik begin maandag pas opnieuw te werken”. Voorlopig staat de reus voor de voordeur van schepen De Valck maar “na de keus krijgt hij een plaats in de garage”.

Als ooit een prijs voor de ‘origineelste verkiezingscampagne’ wordt uitgereikt dan is David De Valck (eerst met een stripverhaal en nu met een reus uit piepschuim en betonijzer).

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk