Dit was jaarmarkt in Merchtem

Hoe ze het doen in Merchtem, het blijft een raadsel. Maar ze slagen er zo goed als elke jaar in om goed weer te hebben op jaarmarktdag. Een feestelijk gebeuren dat niet alleen de Merchtemnaren lokt maar ook familie en vrienden én heel wat mensen uit de buurgemeenten. Zo liepen we niet minder dan drie burgemeesters tegen het lijf: de Merchtemse Eddie De Block, Koen Van Elsen van Asse en Walter Vansteenkiste uit Wemmel.

Ook de politieke partijen, die binnenkort  naar uw stem dingen, waren in groten getale aanwezig. Naast federaal minister Maggie De Block (Open VLD) kon je ook Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) tegen h et lijf lopen. Maar de bezoekers hadden vooral oog voor de vele dieren, niet alleen paarden maar ook runderen, ezels en schapen. De pintjes en ander geestrijke vloeistoffen gingen goed naar binnen en ook aan de vele lekkernijen konden de meesten niet weerstaan. En dat is goed want Merchtem kermis dat is vooral een volks feest met sport, muziek en veel lekker eten en drinken.

Zoey Meijer uit Rotterdam kroonde zich tot sterkste vrouw van Merchtem. In het totaal namen vijf dames deel aan de zware proeven. Hugo De Grauwe en schepen van sport Steven Elpers mochten de prijzen uitdelen.’s Avonds speelden Demi Sec en DUK de pannen van het dak op het parochieplein waar KWB een hele dag voor eigen kermisanimatie had gezorgd.

Ga naar onze fotospecial (rechts onderaan op deze pagina) waar je niet minder dan 29 foto’s kan downloaden.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk