Vandalen vernielen acht jachttorens

 

In Meuzegem bij Wolvertem zijn acht jachttorens vernield. Vandalen sloegen de torens, die gebruikt worden als uitzichtpunt om het wild te observeren, kort en klein.

“Ik had zondagochtend vier mensen uitgenodigd om naar het wild te komen kijken. Toen we bij een van de torens aankwamen, zagen we dat die helemaal vernield was. Waarom doen mensen toch zoiets?”, klinkt het kwaad bij beheerder Miel Mertens van jachtgebied Meuzegem. Bovendien werden recent nog een zestal wildcamera’s gestolen in het gebied.

De man diende meteen klacht in bij de politie. “Dit gaat gewoon te ver. Zo’n torens kosten een hoop geld en vandalen vernielen ze gewoon.De schade bedraagt tussen 4 en 6.000 euro. Een investering voor mijn hobby is van de ene op de andere dag teniet gedaan.”

Mertens heeft een vermoeden wie achter het vandalisme zit. “Ik ga er geen uitspraken over doen. Het onderzoek zal wel uitwijzen wie de daders zijn”, klinkt het.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise