Negen kinderen vieren communie in parochiezaal

Negen kinderen van Peizegem hebben hun eerste communie gevierd in de parochielokalen van Peizegem. Hun ouders hadden zich niet neergelegd bij de regel dat er geen aparte communieviering zou zijn en dat de ouders met hun kinderen naar de hoofdkerk in Opwijk moesten. Dat resulteerde uiteindelijk in een verbod om een viering te organiseren in de parochiekerk. Pastoor-deken Guido Moeys had daar hoogst persoonlijk een stokje voor gestoken.

ME Eerste communie 4De ouders, die hun wensen toch hebben doorgedrukt, kozen dan maar voor de parochielokalen (zaal Libanon) als alternatieve locatie. En er werd een beroep gedaan op een priester van rent-a-priest. De ouders hadden de parochiezaal feestelijk aangekleed en ‘hun’ viering werd ruim bijgewoond, niet alleen door familieleden maar door vele anderen uit de parochiegemeenschap.

De viering ging onder het motto ‘Nooit alleen’ en had het o.m. over het feit dat wij niemand mogen uitsluiten. Het werd een feest voor de kinderen en voor alle aanwezigen. Zo werd hun eerste kennismaking met de kerk toch nog een fijne ervaring.

ME Eerste communie 3 ME Eerste communie 2

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk