Koen Geens over nieuw erfrecht

Op 1 september van dit jaar treedt het vernieuwde erfrecht in voege. Dat geeft u meer vrijheid om uw nalatenschap zelf te regelen. Toch zitten heel wat mensen nog met belangrijke vragen: Maar wat verandert er nu eigenlijk allemaal? Wat moet ik doen als ik al een testament heb? Hoe zit het met schenkingen die ik al deed? Wat met de pluskinderen? Daarnaast werd ook de erfbelasting gewijzigd. Wat moet ik of mijn erfgenamen betalen? Hoe kan ik de kleinkinderen wat nalaten?

Op woensdag 6 juni komt minister van justitie Koen Geens (CD&V) naar het ontmoetingcentrum van Hamme om de nieuwe regeling te duiden. Iedereen is welkom vanaf 19.30 uur. De minister zal rond 20 uur op het spreekgestoelte klimmen. Omdat de minister niet op de persoonlijke situatie van iedereen kan ingaan, rekent CD&V op de deskundigheid van notaris Podevyn. Na afloop is er nog een hapje en een drankje.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk