Steltenlopers zetten nieuwjaarsconcert op stelten

Natuurlijk was het afgesproken maar toch was het een grote verrassing: op het einde van het prachtige nieuwjaarsconcert met symfonieorkest De Lier kwamen de Merchtemse Steltenlopers de kerk binnen gestapt. Het was de apotheose van een zeer geslaagde muzikale avond.

Symfonieorkest De Lier staat garant voor een fijne avond met licht verteerbare (en bij wijlen zelfs grappige muziek). Klassiekers als Carmen van Bizet en walsen en polka’s van Johan Strauss ontbraken niet op het programma. Sopraan Karen Vermeiren zong letterlijk voor twee want ze nam een deel van de partijen van tenor Willem Van der Heyden over die – geplaagd door stemproblemen – verstek moest laten.

Het Nieuwjaarsconcert wordt traditioneel afgesloten met de Dahomeyse Rapsodie van August De Boeck. Maar toch was het nog niet gedaan. Terwijl De Lier de Radetzkymars inzette als bisnummer, kwamen de Merchtemse Steltenlopers de kerk in gemarcheerd. Even wrong het een beetje tussen de Radetzkymars en The Bridge over the River Kwai die door de Steltenlopers werd gespeeld. Maar De Lier kreeg het laatste woord en kon alsnog afronden met de Radetzkymars.

“Het optreden van onze steltenlopers is een voorproefje van Merchtem op Stelten op 27 mei,” stelde schepen van cultuur David De Valck in zijn slotwoordje.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk