Afscheid van Lies Lefever

In Cultureel Centrum Westrand in Dilbeek werd op een bijzondere manier afscheid genomen van stand-up comedian en zangeres Lies Lefever. “Dit is een feest, geen begrafenis,” zei Ronny Mosuse die ‘het feest’ inleidde nadat muzikanten van De Gilde (Asse) een muzikaal eerbetoon aan Lies hadden gebracht.

LIES LEFEVER 9 kleinHeel wat bekende Vlamingen (onder hen heel wat comedians) waren aanwezig: Sien Eggers, Michiel Devlieger, Thomas Smith, Michaël Van Peel, Jan Mulder, Jeroom, Elodie Ouedraogo en Philippe Geubels.

Bij de ingang van Westrand vormden de scouts van Asse een erehaag. Op het podium de gitaar van Lies en een lege stoel. Er waren serene getuigenissen over de fijne vriendin die Lies was, over haar heel aparte humor, over haar gulle ‘Afrikaanse’ lach. Liedjes waren er van Ronny Mosuse, Bart Peeters, een zingende neef van Lies en Jonas Winterland. Iwein Segers hield een korte toespraak geheel in Lies Lefeverstijl.

Er werd ook een boodschap van Martin Heylen en een kort fragment van zijn programma met Lies in Ruanda geprojecteerd. Het zorgde voor heel wat emotie onder de aanwezigen.

Het werd muisstil toen echtgenoot Joost plaats nam achter de microfoon en zijn laatste brief voor Lies voorlas. Er volgde een minutenlang applaus. Ook van Kobe en Wannes, haar zoontjes, werd een boodschap voor hun mama voorgelezen.

Aan het slot van de herdenking werd een meezinger gezongen samen met de genodigden in het tot de nok gevulde auditorium en een aangrenzende zaal. Ronny Mosuse had voor Let it Be van The Beatles gekozen. Wat volgde was een laatste staande ovatie voor Lies Lefever.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk