Offergaven Sint-Antonius geveild

Het is één van, zo niet hét, hoogtepunt van het gemeenschapsleven in het kleine Bollebeek, op de grens van Merchtem en Asse: de veiling van de offergaven voor Sint-Antonius. Om 9 uur begint een eucharistieviering waarin de offergaven worden aangebracht: groenten en aardappelen uit eigen kweek, bieren en wijnen, advocaat, zoetigheden, … zelfs een levende varkensbig.

Na de eucharistieviering trekt het bonte gezelschap naar de pastorie waar de offergaven worden geveild per opbod. Onder hen steeds heel wat politici van zowel Merchtem als Asse. Het wordt een ware veilingshow waarin naast flink geboden ook stevig gelachen wordt.

Schepen Rik De Baerdemaeker (Asse) kocht een wel erg suggestief stuk gebak, burgemeester Koen Van Elsen (Asse) kocht een vogelhokje dat gemaakt was door zijn collega burgemeester Eddie De Block (Merchtem). De Merchtemse schepenen (Mast, De Valck en Vandevelde) hielden het bij witloof en versnaperingen. Ook schepen Fabri van Asse haalde een smakelijke trofee binnen.

Het varkentje veranderde voor 60 euro van eigenaar. Pronkstuk van de veiling was een mooie nachtfoto van de kerk van Bollebeek. Pater Karel (tot vorig jaar parochiepriester in Bollebeek) had een ‘strovrouw’ ingeschakeld en wist de mooie foto te kopen voor 400 euro.

Ook zijn collega (en huidig pastoor) Koen Verheye liet zich niet onbetuigd en tastte verschillende keren in zijn portefeuille. Voor Pater Karel was het een blij weerzien met vele mensen, voor pastoor Koen de ideale kans om zijn pappenheimers in Bollebeek nog beter te leren kennen.

En de opbrengst? Die gaat naar het Sint-Antoniuskoor van Bollebeek. Iedereen tevreden? Iedereen tevreden!

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk