Groene pluimen uitgereikt

Groen Merchtem reikte tijdens zijn nieuwjaarsreceptie een ‘groene pluim’ uit aan Schoenmakerij Guido en Tim en aan GBS De Plataan. Met de ‘groene pluim’ wil Groen individuen of organisaties bekronen die zich inzetten voor een menselijke, eerlijke en gezonde samenleving.

In de katergorie ‘individuen’ waren de kleermaker uit de Bogaerdstraat en Schoenmakerij Guido en Tim genomineerd. Beide omdat ze gespecialiseerd zijn in herstellingen en op deze wijze bijdragen tot minder verspilling. Guido en Tim haalden de pluim binnen.

In de categorie ‘organisaties’ waren naast de sociale boerderij Kodiel in Peizegem, twee Merchtemse basisschollen genomineerd: Sint-Donatus (kinderrechtenschool) en De Plataan (voor zijn welkombeleid voor anderstalige leerlingen). De pluim ging naar De Plataan.

De winnaars mochten een bijhorende geldprijs van respectievelijk €125 en €250 in ontvangst nemen.


Samen vanuit Asse/Merchtem/Opwijk naar de Bellekouterhal in Affligem rijden voor je boosterprik?

De komende weken maken dagelijks honderden mensen deze verplaatsing. Maar omdat dit niet voor iedereen evident is, lanceert Goeiedag een eenvoudige tool waar inwoners van Asse, Merchtem en Opwijk zich kunnen opgeven indien je iemand kunt meenemen of indien je op zoek bent naar vervoer. Ga naar onze speciale pagina boosterprik-AMO voor alle info.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...