Door waterspel in "Opwijk zonder Grenzen" waarborg kwijtgespeeld

De waarborg voor het kunstgrasveld op Tesseskouter vervalt omdat het niet correct werd gebruikt. Het veld werd beschadigd door een waterspel in ‘Opwijk zonder grenzen’, een organisatie van de sportdienst. “We gaan in beroep.”

De leverancier van de kunstmat heeft de waarborg van acht jaar opgezegd, nadat schade werd vastgesteld aan het veld door verkeerd gebruik van het terrein. Dat mag alleen voetbal worden op gespeeld. Toekomstige herstellingen zullen op eigen kosten moeten gebeuren.

“Het was de bedoeling dat we de derde editie van Opwijk zonder Grenzen op het grasveld van Tesseskouter zouden laten plaatsvinden, maar aangezien nog maar net nieuw gras werd ingezaaid zijn we uitgeweken naar het kunstmatveld”, vertelt schepen van sport Johan Deleu (N-VA). “Aan het waterspel is een lek ontstaan, wat volgens de leverancier niet onder de waarborg valt. De leverancier zegt de waarborg op, omdat de activiteit niet aan voetbal gerelateerd is, zegt de leverancier.”

“Maar wij betwisten dat. De schade kan te wijten zijn aan een productiefout. Het college van burgemeester en schepenen is het dan ook niet eens met de leverancier. Onze advocaat verdiept zich in het dossier.”

Opwijk zonder Grenzen is een initiatief van de gemeentelijke sportdienst. Een wedstrijd tussen groepen, wijken, verenigingen, waarin teambuilding en sporten hand in hand gaan, gebaseerd op het populaire Spel zonder Grenzen op televisie uit de jaren tachtig. In 2015 werd het voor het eerst georganiseerd in het park van het Hof ten Hemelrijk. In 2016 was het zo’n slecht weer dat Opwijk zonder Grenzen in extremis moest uitwijken naar de sportvelden van de Molenkouter.

Verleden jaar werden de tenten opgeslagen op de kunstmat van Tesseskouter aan de Klaarstraat.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk