Parkeren x 3

Tijdens de gemeenteraad van maandag 23 oktober werd er niet minder dan drie maal over parkeren gepraat.

Een eerste keer ging het over nieuwe en exclusieve parkeerplaatsen voor motorfietsen. Die komen er op de parking van de Krekelendries, ter hoogte van Bleukenweg 26 en Spiegglaan 5-5A. “Het gaat telkens om parkeerplaatsen die eigenlijk te klein zijn voor personenwagens,” verduidelijkte schepen Paul Van Den Eynde (LvB).

Fons Heyvaert (CD&V) herhaalde zijn voorstel om burgers aan te sporen om vrijwillig hun oprit ter beschikking te stellen als tijdelijke parkeerplaats voor zorgverleners. Bij een eerste oproep bleken er slechts een tiental kandidaten te zetten. Heyvaert vroeg om de oproep nog eens te herhalen.

Walter Teugels (CD&V) stelde dat er onduidelijkheid was over de parkeerplaatsen waar de parkeerduur tot 30 minuten beperkt is. Ook hij vroeg om de afspraken hieromtrent nog eens te publiceren. Burgemeester De Block meende dat een onderbord met “30 min” toch wel duidelijk het parkeren tot dertig minuten beperkt.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk