Brouwerij Martinas is bewoond

Terwijl er nog volop wordt gewerkt om de rest van het immense gebouw bewoonbaar te maken, hebben de eerste residenten van het nieuwe woonzorgcentrum Martinas hun intrek genomen in hun kamers. Er is wekenlang haast dag en nacht gewerkt om het woonzorgcentrum tijdig klaar te hebben. Directeur Geert Hermans was dan ook bijzonder blij de eerste residenten feestelijk te mogen ontvangen in de gloednieuwe cafetaria van het WZC.

Jacques en Michèle Ivens uit Wemmel en Melanie Boriau die overkwam van een woonzorgcentrum in Denderleeuw om dichter bij haar Merchtemse dochters te wonen, werden onthaald met een hapje en een drankje. Armonea, de uitbater van het gloednieuwe zorgcentrum in de voormalige Martinas brouwerij, is de grootste speler in het zorgaanbod in ons land. Niet minder dan 83 woonzorgcentra, residenties en bejaardenflats in alle provincies van het land!

Burgemeester Eddie De Block had woorden van lof voor het geleverde werk: “Ik was hier drie weken geleden en eerlijk gezegd twijfelde ik of alles wel op tijd klaar zou zijn. Ik ben dan ook zeer verbaasd over wat ik hier zie”. Op een gezapige verteltoon schetste hij het gemeenschapsleven in Merchtem. “En als dokter en gewezen OCMW-voorzitter ben ik blij dat ik hier lachend personeel zie. Dat is zo belangrijk voor de inwonende senioren”.

Vervolgens bedankte Geert Hermans iedereen die zijn steentje had bijgedragen tot de realisatie van dit woonzorgcentrum. Hij had bijzondere woorden van dank voor Koen Hattas die als projectleider voor bouwheer Dockx voortdurend paraat had gestaan. “Hier hebben veel mensen heel hard aan gewerkt,” besloot Hermans.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk