Gratis frieten dankzij anonieme weldoener

Liedekerke zit met een frietmysterie. Een anonieme weldoener legde in enkele straten zakken met frieten voor de deuren.

 

De dinsdagochtend na de Kermis Opperstraat merkten verschillende buren uit de omgeving dat er pakken met voorverpakte frieten voor de deur lagen. Aan enkele huizen lagen verschillende pakken van 10 kilo frieten, aan andere deuren lag er dan weer niets. Vooral in de Sint-Gabriëlstraat, de Affligemstraat en de Loddershoekstraat werden de bewoners goed voorzien van frietjes. De Liedekerkenaren genoten alvast van hun gratis frieten, maar niemand weet waarvan ze komen.

“Ik denk dat ze wel eens van de lokale jeugdvereniging zoals de chiro kunnen komen”, zegt Ruben Goosens, die ook een pak van 10 kilogram frieten voor zijn deur in de Sint-Gabriëlstraat zag liggen. “Het lijkt met straf dat een friturist van de kermis zijn overschot zou uitdelen. Het gaat tenslotte om verpakte frieten en de vervaldatum was nog ok. Ik denk eerder aan een vereniging die met een overschot zit waarmee ze niets meer konden doen, waardoor ze het maar hebben uitgedeeld”, klinkt het.

Wie de gulle schenker ook is, de ontvangers hebben van hun frietjes genoten. “Wij hebben dinsdag meteen frietjes gegeten met de kinderen, en ik moet zeggen dat ze goed gesmaakt hebben”, zegt Ruben. “Het waren duidelijk frieten die bestemd zijn voor de horeca of de frituur, want ze waren veel lekkerder dan de gewone diepvriesfrieten die we normaal gezien kopen.”

Topartikels editie Ninove-Dender