De droom van Ali

Ali is een 13-jarige jongen die jaren geleden met zijn ouders, zijn broer en zijn zus uit Syri√ę moest vluchten. Zij gingen naar Libanon maar werden na drie jaar door de Verenigde Naties aan Belgi√ę toegewezen. Zij kwamen naar Sint-Truiden, vervolgens naar Wemmel, dan naar Geraardsbergen en nu ‚Ķ naar Peizegem.

M Ali 2Ali, de oudste zoon van Abdullah en Yusra, ging met broer en zus in Peizegem naar school. Toen zijn ouders noodgedwongen naar Geraardsbergen moesten verhuizen bleef Ali met alle mogelijke vervoermiddelen elke dag naar Ten Bos komen. Hij wou er zijn lagere school afmaken en kon rekenen op de steun van zijn klasgenootjes, de school en het oudercomité.

Ali’s grote droom was om ook de middelbare school in Merchtem te kunnen aanvatten. Die droom wordt werkelijkheid want de familie Alissa vond een woning in Peizegem. Ali gaat naar Sint-Donatus terwijl zus Hiba (8) en broer Mohamed (6) naar Ten Bos zullen gaan.

Barbecue

Om de vele mensen te danken die zich voor hen hebben ingespannen organiseerde de familie Alissa donderdag, de laatste dag van de vakantie, een barbecue op het terras van hun nieuwe woning. Het werd een gezellig onderonsje waarin papa en mama de kans kregen hun eerste Nederlands al een beetje te oefenen. Zij zullen nu ook in Merchtem lessen volgen om zo snel als mogelijk onze taal meester te worden.

Papa Abdullah hoopt binnenkort aan het werk te kunnen gaan. In Syri√ę waren zij actief in de landbouw als zelfstandige loonwerkers. Abdullah bestuurde en onderhield er grote landbouwvoertuigen. Maar eerst willen zij voldoende Nederlands leren om de slag te kunnen.

M Ali 1

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk