MVT maakt dementie bespreekbaar

Dementie … niet altijd makkelijk te herkennen en nog minder makkelijk te aanvaarden. Precies daarom slaan de werkgroep dementie van WZC Ter Stelten en het Merchtems Volks Theater de handen in mekaar en organiseren zij een informatieavond mét een op maat geschreven toneelvoorstelling.

Op vrijdag 14 en zaterdag 15 juli 2017 (telkens om 20 uur) kan je terecht in het lokaal van het Merchtems Volks Theater in de Koeweidestraat (net voor het recyclagepark).

De “ werkgroep dementie “ van WZC Ter Stelten doet haar werking uit de doeken en legt uit wat er binnen het WZC gedaan wordt om de mensen een goede thuis te bieden waar ze zich in de eerste plaats geborgen voelen.

’t Merchtems Volkstheater brengt het toneelstukje “ Kortsluiting “ geschreven en geregisseerd door Lisette Van Ginderachter.

In “ Kortsluiting “ wordt op een ludieke manier aangetoond wat voor stoornissen en ergernissen zich binnen een huisgezin kunnen voordoen door toedoen van een aanwezig dement persoon.

Ook worden de eerste signalen klaar en duidelijk in de verf gezet die typerend zijn voor zowel beginnende als gevorderde dementie.

De acteurs zijn: Rosa De Nil, Elvire Huygens, Lisette Van Ginderachter, Rita Ragmey en Etienne De Bondt. De toegangsprijs bedraagt 5 euro, gratis drankje inbegrepen.

Reservatie is broodnodig op het nummer 052/37.41.04 of email guido.becu@telenet.be

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk