Lees jezelf een vakantiegevoel

Je hoeft deze zomer niet ver te reizen om een vakantiegevoel te krijgen. De hoofdbibliotheek heeft immers een leesterras geïnstalleerd in de beide patio’s. Op een mooie zomerdag zal het er puur genieten zijn in de buitenlucht.

“Je kan er in boeken lezen of tijdschriften doorbladeren, maar je kan er evenzeer genieten van een streepje zon of een gezellige babbel,” zegt Geert Heyvaert, schepen van cultuur.

Het feestjaar ‘10 jaar bib op de Huinegem’ vormde de perfecte aanzet om het leesterras te realiseren. Het eindresultaat is uitnodigend. In de toekomst zal deze extra leesplek de mogelijkheid bieden om leuke (buiten)activiteiten te organiseren.

Het leesterras zorgt er meer dan ooit voor dat de bibliotheek een ontmoetingsplek bij uitstek wordt waar iedereen vrij kan binnenlopen. Je hoeft immers geen lid te zijn van de bib om er kranten of tijdschriften in te kijken. Tijdens de openingsuren is iedereen welkom.

Bij de eerstvolgende ‘zonnige’ zaterdag wordt aan de bezoekers een gratis drankje aangeboden.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk