Monument herdenkt vliegtuigcrash uit 1942

Op 3 juni zal het precies 75 jaar geleden zijn dat op Linthout (Brussegem) een Britse bommewerper crashte. De inzittenden, vijf jonge Britten die samen het toestel bedienden, kwamen hierbij om het leven. De Wellington IC bommenwerper van de RAF werd neergehaald door een Duits jachtvliegtuig en crashte in een veld op Linthout.

Om die gebeurtenis te herdenken wordt op 2 juni om 19 uur een bescheiden monument opgericht op het pleintje in de Bollestraat, tegenover de Havana Club. Het monument kwam tot stand in samenwerking met het gemeentebestuur, de Kring Oud-soldaten, de Vriendenkring Oud-soldaten Peizegem, de Nationale Strijdersbond Afdeling Brussegem en Heemkring Soetendaelle.

Boek

Tegelijk met de onthulling van het monument wordt het boek dat Jan Willems hierover schreef aan het publiek voorgesteld. Het boek ‘Vliegtuigcrash te Linthout  03 juni 1942’ (80 blz.) kost 20 euro, waarvan 2 euro wordt overgemaakt aan het Kinderkankerfonds. Het kan besteld worden bij de auteur, janwillems@telenet.be of telefonisch via 052/37.36.47.

Gelegenheid om het boek aan te kopen is er uiteraard ook tijdens de inhuldigingsplechtigheid van het herdenkingsmonument.

Op zaterdag 10 juni is er van 10 tot 14 uur een verkoopstand in de Gemeenschapslokalen aan het Brussegemkerkplein te Brussegem, waar Jan Willems zal aanwezig zijn.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk