Minister De Block enthousiast over Speltproject

Tijdens de opentuindag van de gemeentelijke tuinbouwschool in Peizegem, kwam minister Maggie De Block het spelproject van de school officieel in gang duwen. Het speltproject kadert ook in de nieuwe STEM optie die de school vorig jaar, als één van de eerste tuinbouwscholen in Vlaanderen, aanbood.

speltHet speltproject is een schoolvoorbeeld van projectmatig werken. Het is klas- en richtingoverschrijdend. Niet minder dan 14 klassen (uit de technische en de beroepsafdeling) werken er aan mee, 14 verschillende vakken en 17 leerkrachten.

Tijdens een korte receptie met spelthapje en speltbier genoot Minister De Block zichtbaar van deze feestelijke en meer dan geslaagde Opentuindag, samen met een aantal andere genodigen van de Inrichtende Macht.

En voor wie niet zou weten wat ‘spelt’ is, het is een oude graansoort die reeds meer dan 7000 jaar geleden verbouwd werd en vandaag weer in opmars is.

 

 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk